MuseoSuomi

           -  Suomen museot semanttisessa webissä  -           
  Katso myos Kulttuurisampo - suomalainen kulttuuri semanttisessa webissä  

Uusi haku | Takaisin hakusivulle | Ohjeet | Tietoa ohjelmasta | MuseoSuomi-palaute | English English Tutorial | English About MuseumFinland

uistin:uistinkela ja viehe


Asiasana: KALASTUSVÄLINEET
Mitat: Halkaisija:1,9cm(varren halk, nupin juuressa), Halkaisija:3cm(varren halk. nupin kohdalla), Korkeus:20,5cm(kokonais-korkeus), Leveys:14cm(pystytukien välinen leveys), Paino:1 x 2,3cm( paksuus), Paino:1,1cm( keskeltä), Paino:1,2cm( paksuus), Pituus:12,5cm(varren pituus), Pituus:20cm(poikittaistuet: pituus), Pituus:6,5cm(pystytuet: pituus)
Museokokoelma: Museokokoelma
Vastuumuseo: Espoon kaupunginmuseo
Asiasanasto: Espoon kaupunginmuseon sanasto
Esineen numero: ECM:1632:1
ID: 16321
Puuta, rautaa, messinkiä, kierrettyä narua, -kalastaja-lankaa, ja -rautalankaa, metallikoukku, jossa punaista lankaa, veden värinen helmi, vihreäksi maalattu lyijypaino. Neljän puunosan muodostamalle suorakaitaiselle kehikolle, jonka keskellä on uistimen kädensijan jatkeena oleva rautapuikko, on kehitty melkoisesti tervattua, 2-kierteistä narua, kalastaja- ja rautalankaa. Vihreäksi maalattu lyijypaino on sukkulan mallinen ja siinä on neljä spiraalisti kulkevaa kierreuraa, joissa kalastaja-lanka kulkee. Viehe on pitkähkön kapea, soikeapäinen, reijällisestä päästään kupera ja toisesta päästään hieman pyrstömäisesti nouseva. Kupera pinta on messingin värinen; hopean värisellä vastakkaisella puolella on koverassa kohdassa soikeassa rajauksessa merkintä:
Esinetyyppi:
Käyttötilanne: