MuseoSuomi

           -  Suomen museot semanttisessa webissä  -           
  Katso myos Kulttuurisampo - suomalainen kulttuuri semanttisessa webissä  

Uusi haku | Takaisin hakusivulle | Ohjeet | Tietoa ohjelmasta | MuseoSuomi-palaute | English English Tutorial | English About MuseumFinland

umpiokeitin:umpioimislaite


Materiaali: alumiini, emali, rautapelti
Valmistuspaikka: Saksa
Valmistusaika: 1910-1919
Valmistustekniikka: teollinen
Käyttäjä: Ingrid Petterson
Käyttöpaikka: Saksa , Pori,Suomi
Asiasana: SÄILÖNTÄ
Mitat: Halkaisija:15,5cm(jalusta), Halkaisija:22cm(kattila kädensijojen kanssa), Korkeus:17cm(kattila ilman kantta), Korkeus:18cm(jalusta), Korkeus:21cm(kattila ), Korkeus:4cm(kansi), Pituus:5,2cm(kiinnike)
Museokokoelma: Museokokoelma
Vastuumuseo: Espoon kaupunginmuseo
Asiasanasto: Espoon kaupunginmuseon sanasto
Esineen numero: ECM:3696:1
ID: 36961
Tummanpunainen, emaloidusta rautapellistä valmistettu kannellinen kattila. Kattila on suoraseinäinen ja pohja ympyrän muotoinen. Kattilan sivuilla on lankamaiset kädensijat. Kattilan kyljessä on valkoisella teksti: WECK. Kansi on samanvärinen ja samasta materiaalista valmistettu kuin itse kattila. Sen keskellä on kädensija ja reunalla reikä lämpömittaria varten. Kattilan sisällä on alumiininen jalusta, joka muodostuu pyöreästä pohjasta ja sen keskellä nousevasta tangosta. Pohjassa on reikiä ja tangossa on pysty uria, joihin kiinnityslenkit kiinnitetään oikealle korkeudelle. Tangon yläpäässä on nostolenkki. Kiinnityslenkkejä on 5 kpl, jotka on kapeita alumiinilistoja. Niiden päät taipuvat alapäin ja toisessa päässä on niitattu nivel, jonka päässä on kieleke.
Esinetyyppi:
Materiaali:
Valmistuspaikka:
Valmistusaika:
Käyttöpaikka: